نوشته شده توسط : آقاي ميلادآزاده
ايمان به روز حساب و باور كردن روز جزا، معيار مشخصي دارد و آن عمل است؛ يعني، هر كس خود را در مقام عمل بيازمايد كه: چگونه ام؟! آيا به قيامت اعتقاد داريم؟ غزالي شايد 800 سال پيش مي گويد: اگر گذشتگان ما از صلحا بيايند و ما را ببينند، مي گويند حتماً اين مردم اعتقاد به قيامت و روز حساب ندارند؛ زيرا آثار ايمان به روز حساب را در زندگي ما نمي بينند! اين حرف، مربوطه به 800 سال پيش است؛ امروز اگر ما را ببينند چه مي گويند؟! امام صادق عليه السلام نيز همين معيار را به دستمان داده و فرموده:« من خاف شيئاً هربَ منهُ و مَن رَجا شيئاً طَلبَهُ ؛ هر كه از چيزي بترسد از آن مي گريزد و هرچه را كه دوست دارد دنبالش مي رود. . . .

امتیاز وبلاگ ها تا این لحظه



:: موضوعات مرتبط: دين و انديشه , ,
:: بازدید از این مطلب : 248
|
امتیاز مطلب : 200
|
تعداد امتیازدهندگان : 51
|
مجموع امتیاز : 51
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آقاي ميلادآزاده
8 راهكار به دست آوردن بصيرت * عوامل و يا راهكارهاي عملي كسب بصيرت در دين و معارف آن چيست؟ اجمالا بصيرت به معناي آن است كه انسان در گرد و غبار فتنه ها و تاريكي هايي كه شيطان ايجاد مي كند تا حق و باطل با هم مخلوط شود و انسان ها گمراه گردند, حق را از باطل بازشناسي و راه را گم نكني. البته اين منوط به اين است كه راه كلي اسلام كه همان راه توحيد و ولايت است را به درستي شناخته باشي و بدان ايمان كامل داشته باشي و عملا ملتزم شده باشي. أو من كان ميتا فأحييناه وجعلنا له نورا يمشي به في الناس كمن مثله في الظلمات ليس بخارج منها كذلك زين للكافرين ما كانوا يعملون (انعام 122) بصيرت در لغت براي بصيرت در لغت معاني متعددي نقل گرديده از جمله : بينايى. دانايى. زيركى. هوشيارى. بينش. آگاهى. چشم خرد. (لغت نامه دهخدا) بصيرت در اصطلاح شـنـاخـت روشـن و يـقـيـنـي از ديـن، تـكـليـف، پـيـشـوا، حـجـّت خـدا، راه، دوسـت ودشـمـن، حـق و بـاطل، (بصيرت) نام دارد. (پيامهاي عاشورا ‏- جواد محدثي) شهيد مطهري در تعريف روشن بيني يا همان بصيرت كه تجلي آن در رفتار امام حسين عليه السلام بود مي گويد : روشن‏ بيني يعني چه؟ يعني حسين (ع) در آن روز چيزهايي در خشت خام مي‏ديد كه در آيينه هم نمي‏ديدند. ( مطهري، مرتضي، حماسه حسيني 2، ص‏84) راهكارهاي عملي كسب بصيرت در روايات معصومين عليهم السلام كسب بصيرت از دو منظر مورد توجه قرار گرفته است كه در اين نوشتار به اختصار به هر دو محور اشاره مي گردد . اول : موانع كسب بصيرت برخي از امور و گرايش ها در وجود انسان مانع از بصيرت يافتن وي مي گردد بگونه اي كه با وجود يقين به حقانيت موضوعي ، آن را ناديده گرفته و چشم بصيرت خود را نسبت به آن فرو مي بندد كه در اينجا به دو مورد اشاره مي كنيم : اميرالمومنين علي عليه السلام :هرگاه چشم ظاهري، شهوت را ببيند چشم دل انسان نسبت به عاقبت كار كور گردد 1- دلبستگي به دنيا حضرت علي عليه السلام در اين خصوص مي فرمايد :انّ الدّنيا دار محن، و محلّ فتن، من ساعاها فاتته، و من قعد عنها و اتته، و من ابصر اليها اعمته... بدرستى كه دنيا خانه محنت هاست، و جايگاه فتنه‏هاست، كسى كه طلب كند آن را هلاكش كند؛ و كسى كه به دنبالش نباشد با او بنيكوئى همراهي كند ؛ و هر كه نظر كند بسوى آن ، كور گرداند او را ( چشم بصيرت را از او مي گيرد )....(شرح آقا جمال الدين خوانسارى بر غرر الحكم ج‏2 ص 637 ) نمونه هاي تاريخي اين گروه از افراد نيز همچون «عمر سعد» ها كه به خاطر دلبستگي دنيا ، چشم بصيرت خود را كور كردند و به مبارزه با حق پرداختند كم نيستند . 2- گرفتار شدن به شهوات و لذت ها اميرالمومنين علي عليه السلام در اين باره مي فرمايد : . . .

امتیاز وبلاگ ها تا این لحظه



:: موضوعات مرتبط: دين و انديشه , ,
:: بازدید از این مطلب : 255
|
امتیاز مطلب : 196
|
تعداد امتیازدهندگان : 52
|
مجموع امتیاز : 52
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آقاي ميلادآزاده
قرآن كتاب آسماني مسلمانان، راهنما و هدايتگر بشريت و روشندلان عالم است و در فضيلت قرائت اين كتاب آسماني احاديث و روايات بسياري از سوي پيامبر اعظم (ص) و ائمه معصومين (ع) نقل شده است. حضرت اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب (ع) درباره ويژگي هاي معنوي و درماني قرآن مي فرمايند: "آگاه باشيد! همانا اين قرآن پند دهنده اي است كه نمي فريبد و هدايت كننده اي است كه گمراه نمي سازد و سخنگويي است كه هرگز دروغ نمي گويد. كسي با قرآن همنشين نشد، مگر آن كه به او افزود يا از او كاست، در هدايت او افزود و از كوردلي و گمراهي اش كاست. آگاه باشيد! كسي با داشتن قرآن، نيازي ندارد و بدون قرآن بي نياز نخواهد بود. پس درمان خود را از قرآن بخواهيد و در سختي ها از قرآن ياري بطلبيد، كه در قرآن، درمان بزرگ‌ترين بيماري ها، يعني كفر و نفاق و سركشي و گمراهي است. . . . لطفا پس از خواندن ادامه مطلب نظرتان را نيز بگويد.**منبع:سايت تبيان**

امتیاز وبلاگ ها تا این لحظه



:: موضوعات مرتبط: دين و انديشه , ,
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 64
|
تعداد امتیازدهندگان : 22
|
مجموع امتیاز : 22
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 فروردين 1390 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد