به راستي معتقد به قيامت هستيم؟!
ايمان به روز حساب و باور كردن روز جزا، معيار مشخصي دارد و آن عمل است؛ يعني، هر كس خود را در مقام عمل بيازمايد كه: چگونه ام؟!
آيا به قيامت اعتقاد داريم؟
غزالي شايد 800 سال پيش مي گويد: اگر گذشتگان ما از صلحا بيايند و ما را ببينند، مي گويند حتماً اين مردم اعتقاد به قيامت و روز حساب ندارند؛ زيرا آثار ايمان به روز حساب را در زندگي ما نمي بينند! اين حرف، مربوطه به 800 سال پيش است؛ امروز اگر ما را ببينند چه مي گويند؟! امام صادق عليه السلام نيز همين معيار را به دستمان داده و فرموده:« من خاف شيئاً هربَ منهُ و مَن رَجا شيئاً طَلبَهُ ؛ هر كه از چيزي بترسد از آن مي گريزد و هرچه را كه دوست دارد دنبالش مي رود.»
اين، علاوه بر دستور شرعي، يك مطلب طبيعي و عقلي هم هست؛ ما كه هم عاقل هستيم هم متشرّع و به قول خودمان: از جهنّم مي ترسيم و مي دانيم كه گناهان جهنّم سازند؛ پس چرا و با چه جرأت در ميان گناه و عصيان غوطه مي خوريم؟!
اعمال جهنّم ساز را رها كنيد !
اگر كمي در اعمالمان دقت كنيم ، دربسياري از اعمالمان از جمله ؛ نگاه ها ، خوراك ، گفتار ها و گاه اصل كسب و كارهايمان لوازمي براي ساخت جهنّم هستند ، پس چگونه است كه چنين آسوده خاطر در يك جوّ جهنّم آفرين زندگي مي كنيم و هيچ نمي ترسيم؟! ما كه به زعم خود طالب و دوستدار بهشتيم و مي دانيم كه راه رسيدن به بهشت، اطاعت امر خدا و بندگي با اخلاص و كوشش در احياي دين خدا است ؛ پس چرا به آن ها بي اعتنا هستيم؟!
آري؛ عمل، مظهر ايمان است و ضعف و قوّت عمل، كاشف از ضعف و قوّت ايمان دارد . حال، ما وظيفه داريم تا نمرده ايم در تحصيل و تقويت اعتقاد به آخرت بكوشيم و جداً ايمانِ به روز حساب را در عمق جان خود بنشانيم تا حالت خوف و ترس از جهنّم، ما را در مرحله ي عمل ، وادار به ترك محرّمات و انجام واجبات كه حداقلِ بندگي است بنمايد .
براي تحصيل اعتقاد دنبال هر كس برويد ، جز قرآن هيچ اعتباري نخواهند داشت و نوري ندارد . به ما گفته اند: قرآن بخوانيد و ثواب ببريد. اين، اعتقاد ماست، امّا بايد ديد: ثواب چيست؟ مشكل اساسي بشر همين جا است
دلبستگي هايمان را تنها به كلام خدا و قرآن منحصر كنيم !
تنها راه تقويت ايمان به روز جزا نيز منحصراً دلبستگي و دلدادگي به كلام خدا و قرآن عظيم است كه به طور قاطع، عالم آخرت را در نظر انسان مجسّم مي سازد و نعمت ها و عذابها را مشهور آدم مي گرداند(منبع:تبيان)
امتیاز وبلاگ ها تا این لحظه
:: موضوعات مرتبط:
دين و انديشه ,
,
:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 200
|
تعداد امتیازدهندگان : 51
|
مجموع امتیاز : 51